Äppelmarmelad med Calvados

 

1,5 citron, ca 250 g
4 dl vatten
0,5 kg äpplen
1 bit kanel
6 dl socker
1-2 tsk fruktpektin
0,5 tsk citronsyra
2 msk calvados

 

Bosta citronen i varmt vatten. Skär den i klyftor och sedan i tunna strimlor. (Ev knyt in kärnorna i lite gasväv.) Lägg citron och kärnor i en gryta, häll på vattnet och koka under lock i ca 30 minuter. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna strimlor. Rör ner äpplen, kanel och socker i grytan. Låt frukten koka kraftigt utan lock i ca 15 minuter. Blanda fruktpektin, citronsyra och 2 msk socker och rör ner i grytan. Låt därefter koka i 1 minut. Ta grytan av värmen och ta bort kärnor och skum. Smaksätt med calvados och häll upp marmeladen på heta burkar.

Detta recept kommer från Lena Boström.

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se