Emilies Havre- & Bärdröm

 Ca 20 stora kakor

210 g vetemjöl
210 g havregryn
145 g smör eller margarin (rumstempererat)
55 g farinsocker
90 g socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
55 g (ca 2 msk) ljus sirap
110 g russin, hackade
75 g tranbär, hackade
1/2 dl vatten


Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda samman till en deg.

Rulla försiktigt degen i antingen en lång rulle eller i flera små (ca 5-7 cm i diameter). Lägg deg-rullarna i kylskåpet i 30 min. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på.

Förvärm ugnen till 200 grader. Sätt in kakorna i ugnen och sänk samtidigt temperaturen till 175 grader. Grädda kakorna mitt i ugen i 10-15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på ett ugnsgaller.

 

TIPS - BARA ATT VÄRMA
Om du vill ha nästan hembakade kakor, så kan du värma Café Bageriets Havre & Bärdröm i ugnen i 2 minuter på 200 grader. UNDERBART GOTT!

Hälsar Emilie på Café Bageriet

 

Kakorna finns också att köpa färdiga på t ex ICA.

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se