Hans flädersill

 

Lag 

½ dl ättiksprit (12 %) 

1 dl socker 

1½ dl vatten 

2 st lagerblad

10 st grovkrossade kryddpepparkorn

3 st fläderblomsklasar

½ msk strimlat citronskal (bara det gula)

Sill:

1 burk urvattnade sillfiléer

1 liten purjolök

3 st fläderblomsklasar till garnering

 

Koka upp ättika, socker, vatten, lagerblad och kryddpeppar till lagen. Rör om så att sockret smälter. Lägg fläderblommorna och citronskalet i den heta lagen. Låt kallna.

Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av. Skär/klipp dem i så stora bitar som önskas. Ta bort de grova bitarna av purjolöksbladen och skiva resten. Varva purjolök och sill i en glasburk. Häll över lagen och låt stå ca ett dygn.

Ta bort fläderblomsklasarna som legat i lagen, de brukar bli bruna, och garnera med nya vita vid serveringen.

 

Receptet kommer från Hans Magnusson.

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se