Georgs morotskaka


500 g rivna morötter (eller morötter och rödbetor)
100 g malda eller finhackade nötter
6 ägg
3 dl råsocker
200 g kokosflingor
50 g kokosolja eller smör
1 citron saft och rivet skal
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt citronsaft + skal och mjukt/smält kokosolja eller smör. Blanda i de torra ingredienserna. Rör sedan i morötterna. Häll i en smord och bröad form ca 25 x 40 cm.

Grädda i 200 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna.

Bred på ett täcke av 400 g färskost( typ philadelphia) blandat med 2 msk citronsaft, 2 tsk vaniljsocker och 1.5 dl siktat florsocker.

Som mjölkfritt alternativt kan man ta Alpro sojayogurt blandat med mandelssmör, vaniljsocker och lite citronskal. Den här toppingen blir lite lösare.

Skär i bitar och garnera med bär eller bara strimlor av limeskal. 

Inskickat av Lotta Erdelyi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se