Ulrikas kardemummakaka

Blanda följande torra ingredienser:

5 dl mjöl
2 ½ tsk bakpulver
en nypa salt
ca ½ msk kardemummakärnor, stötta i mortel ca ½ msk malen kardemumma
drygt 1 dl socker – 1½ dl

Fördela i det torra med fingrarna:

100 gram margarin

Rör i med slev/sked (ej elvisp):

3 dl mjölk (byt gärna ut ½ – 1 dl mot grädde,
särskilt om du inte har ”röd” mjölk)

Lägg degsmeten i idealmjölad eller ströbröad form. Strö pärlsocker över kakan, samt gärna lite malen kanel!

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 20 – 30 minuter, beroende på ugn.

Lyft lite med en gaffel och kolla! Den får inte bli för torr, utan vara lite lätt ”fuktig” i konsistensen.

 

Bakad av Ulrika Rylander vid 2009 års trädgårdsbesök hos henne.

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se