Lenas rabarberpaj

1 stor eller 2 mindre pajer
Receptet har Lena fått från en av bagarna på Rosendal. De serverar inte pajen där till gästerna, för att det går inte att dela den i snygga bitar. Däremot lär den serveras på Bullboden, ett café på Kungsholmen. Hon som driver det caféet var tidigare bagare på Rosendal.

Ingredienser

200g smör
2 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 knivsudd salt
ev. lite rostad sesam

Gör så här:

Smält smöret och blanda ihop allt till en smet. Lägg smeten över t ex hallon, rabarber, äpplen, blåbär, vinbär eller vad man nu har, i en stor form eller två mindre. Strö ev över sesamfrön. 190 grader i ca 30-40 min tills ytan har fått fin färg och en bra skorpa.

Lena Boström bjöd på denna goda paj efter plantbytet hos henne 2010-05-31.

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se