Limoncello

Det finns många recept på citronlikören Limoncello, detta har Ulla provat med gott resultat:

Det yttersta skalet av 8 citroner, använd potatisskalare, läggs i en burk med lock. Slå över 1 liter okryddat brännvin. Låt stå i 40 dagar.

Koka en sockerlag av 500 g socker och 75 cl vatten. Låt kallna. 

Sila bort citronskalen och slå samman sockerlag och alkohol och häll upp på flaska. Bör få mogna under 20 dagar. Det går naturligtvis att ändra sockermängd efter smak.

Italienarna blandar ofta i grädde vid serveringen och får då en mjuk dryck, som godis. Ett litet glas kan ersätta efterrrätten.

Receptet kommer från Ulla Hasselmark.

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se