Squashsoppa med mynta

 

(DN/Mat - 2 portioner - Tid: 30 minuter)

½ gul lök
1 liten vitlöksklyfta 
några kvistar bladpersilja
olja

ca 300 g squash

1 grönsaksbuljongtärning
½ liter vatten
¾ dl lättcrème fraiche
½ dl riven lagrad ost, gärna parmesan
lite peppar
ev lite salt

några blad mynta eller basilika

Hacka lök, vitlök och persilja och fräs upp i lite olja i en tjockbottnad kastrull utan att löken tar färg.

Skär squashen i små tärningar och stek med i kastrullen några minuter. Häll på vatten och buljongtärning och låt allt koka cirka fem minuter eller tills grönsakerna är ordentligt mjuka. Tillsätt crème fraiche och riven ost. Peppra lite och smaka av med salt.

Mixa gärna soppan med stavmixer eller i matberedare. Lägg några blad mynta eller basilika i varje tallrik.

Denna soppa lagades av Hans Magnusson och åts under lunchrasten lördagen den 19 april 2008, då Gillets medlemmar erbjöds att snickra eget planteringsbord under Hans ledning.

 

 

 

 

 

Skicka in ditt eget recept till

webb@sollentunatradgard.se

 

Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se                        webb@sollentunatradgard.se