Hämta hästgödsel

Stina Ekman på Boda gård välkomnar alla som vill hämta hästgödsel, och eftersom dynga är rena guldet för trädgården är vi ganska många som nappar på erbjudandet.

Ett exempel på detta är fyra hushåll från Borevägen som slog sig ihop om en släpkärra på Valborgsmässoafton och i värsta lagårdsklädseln gav sig ut mot hästhagen beväpnade med spadar, grepar, säckar, hinkar, tunnor och skottkärror. Det är ju en bit att släpa dyngan från stacken till släpkärran så en pirra eller skottkärra kommer väl till pass. Och så fin dyngan är! Lagom ströblandad och ganska torr.

Vi måste också tänka på Stina och hennes stallvänner och inte underminera gödselstacken så att de inte längre kan köra ut sina dyngkärror bekvämt, utan ta snyggt från stackens kanter. Dessutom får vi förstås tänka på att inte lämna säckar och hinkar efter oss. Som grädde på moset får vi en stund i vacker natur att njuta av.

Väganvisning:

Ta av från Rotebroleden vid rutiga Folkan, sväng höger och kör till dess vägen tar slut vid en bilverkstad. Ta till vänster. Efter 200m är du framme vid Boda Gård till vänster och stallbacken till höger.


OBS

Pga vägbygget vägen dit har ändrats. Följ skyltarna med rutiga folkan till bilverkstaden och sväng till vänster. Efter 100m är stallet i högra sidan.


Bilden nedan till vänster visar Boda Gård, den till höger visar stallbacken.