Extra! Extra!

Nytt i programmet:

Besök i visningsträdgården på Länsmansgården

Lördag den 9 juni kl 13, Kantarellvägen 2, Åkersberga

 

I visningsträdgården, som drivs av Åkersbergas Trädgårdssällskap enligt ekologiska principer, finns köksträdgård, frukt- och bärträdgård, örtagård, gammaldags rosor, rabatter för perenner, sommarblommor, rododendron, pioner och rosor, Linnérabatt, växthus för uppdragning av plantor och odling, samt självklart en stor kompost är andra inslag.

 

Barnens Trädgård invigdes i maj 2014. Här finns ett stort antal pallkragar som odlas av skolklasser och av medlemmars barn och barnbarn. För skol- och barnaktiviteter finns också utomhusklassrum, busklabyrint, äppeltunnel med uppländska äppelsorter, visningsodling av sädesslag, lin m.m. I en geologisk utställning visas uppländska mineral och bergarter. Österåkers Biodlarförening har deponerat ett bisamhälle i trädgården där man genom glasrutor kan studera binas liv och få information om biodling och binas betydelse.

 

Besöket börjar kl 13, då vi får en guidad visning på cirka en timme. Det är viktigt att vi håller tiden, då flera trädgårdssällskap har bokat visningar nu i sommar, och det kommer andra trädgårdsföreningar både före och alldeles efter oss. Både trädgården och butikerna öppnar redan kl 12, så den som vill kan åka dit lite tidigare och fika eller se sig omkring. (Bara vi inte stör visningen som är före vår.) Efter vår guidade visning finns det annars gott om tid att själv promenera runt i trädgården, fika i caféet eller besöka antikboden, konstgalleriet eller hemslöjdsboden som också håller öppet för oss denna dag.

 

Anmälan

Besöket är kostnadsfritt, men vi behöver ändå en uppfattning om antal deltagare för att planera guidningen. Anmäl dig därför till aktivitet@sollentunatradgard.se eller Rita Almgren, mobil 070-433 7151 senast den 31 maj.