Gammeldags rosor i annorlunda samplantering – med Gunilla Uhlin-Friberg

Onsdag 21 oktober kl 19.00, Amorinasalen, Aniaraplatsen 2, Sollentuna Centrum

 

Rosor är inga luslockande växter, utan riktiga personligheter. Det anser Gunilla Uhlin-Friberg som sedan slutet på 80-talet är passionerad odlare av gammeldags, doftande rosor. I sitt föredrag berättar hon om rosorna i sin egen trädgård. Hon beskriver det typiska för olika grupper och hur hon använder rosor. Hon ger även exempel på hur man samplanterar med både vanliga och mer annorlunda växter som gräs, buskar, träd och perenner, och hur man använder bladformer för att skapa spänning i rabatter och planteringar.

 

Gunilla är stor kännare av rosor och har bland annat varit redaktör för Rosensällskapets medlemstidning Rosenbladet i 6 år.

 

Till nästa sommar är vi välkomna på en visning av Gunillas egen rosenträdgård i Enköping. Datum meddelas senare.


Coronanpassning

I höst kommer vi att anpassa oss till myndigheternas föreskrifter. Vi tar hänsyn till Folkhälsomyndighetens förbud och rekommendationer som innebär bl a att allmänna sammankomster kan ha högst 50 personer. Därför behövs det föranmälan. Anmäl dig på Simple Signup

 https://simplesignup.se/event/172908För dig som inte kan eller vill besöka Amorinasalen har vi ordnat så att föredragen spelas in. Alla medlemmar som har anmält sin mailadress till oss kommer att få en länk till filmen. På det sättet kan flera se föredraget, känna delaktighet, inspiration och glädje. 


Hitta till Aniaraplatsen