Välkomna på trädgårdsvandring hos Jannecke Schulman, Idunvägen 4, Sollentuna

Tisdagen 14 juli kl 19.00 (fulltecknat) och kl 20.00


För 15 år sedan hittade jag mitt drömhus i Edsviken – och det var inte för trädgården jag köpte huset. Jag kunde inte särskilt mycket om trädgård, och den här tomten var helt igenvuxen och full av sly, förvuxna växter och ogräs. Jag började med att rensa och röja för att se vad som fanns, och ganska snart fick jag idéer om hur strukturen skulle se ut. Så jag byggde terrasser och spaljéer för att skapa rum och odlingsytor.


Växterna kom in i takt med att jag lärde mig mer och ”kände efter”. Men med mina begränsade kunskaper blev det en hel del fel i början och många växter har fått flytta runt innan de fått sin plats. För några år sedan blev jag på allvar intresserad av att odla mat – så det blev ett växthus och en inhägnad köksträdgård.


När jag flyttade hit så fanns här några ovanliga buskar – en 3-4 m hög hortensia (troligen en Rosenhortensia) och en Vippspirea. Det blev nog startskottet för mig att ”samla på” lite ovanligare buskar och träd. Här finns t ex en Katalpa, en Kaukasisk Vingnöt, Japansk Valnöt, Sammetshortensia, perukbuskar, Koreatry, Japansk Try, Blomsterkornell. Och just nu väntar jag leverans av en Kryddbuske och en Bollbuske.


Jag är rätt så nöjd med min trädgård, men till stor del beror det på Gillet och alla generösa och kunniga medlemmar. Så mycket kunskap, så många växter och så många vänner jag fått.


Jag tycks alltid hitta nya saker att förändra i trädgården. Så ni får alla gånger se några halvfärdiga projekt och kliva över virke och armeringsnät. För om jag skulle visa min trädgård när den är färdig skulle ni aldrig få komma hit.


Kaffe

För den som vill runda av med en fika så kommer det att finnas kaffe och kaka på terrassen för en tjuga. För enkelhets skull med plastmuggar och papperstallrikar.


Föranmälan

Anmäl dig genom att skicka ett sms till 0708 85 1407. Jag räknar med att 15 personer kan vara en lagom stor grupp. Om det blir fler anmälda så räknar jag med en andra visning kl 20. Säg gärna till om du tänker fika – så jag vet för min planering.


Välkomna