Inställt

Hej och varmt välkomna till Åsa och Johan Hammarström på Allévägen 13 i Sollentuna.
Onsdagen den 12 augusti klockan 19.00


Vi har bott i vårt hus sedan 1999. Vi har en stor gammal trädgård på 1670 kvm. Huset är byggt 1921 och de gamla knotiga äppelträden är säkert planterade i samma veva. I samband med att vi byggde ut huset i början av 2000-talet fick vi hjälp med att utforma trädgårdens stomme med gångar och uppfart. Där tog vi fasta på den ursprungliga utformningen som hör till huset.


Vi hade ingen tidigare intresse eller erfarenhet av trädgårdsarbete, men i samband med hjälpen vi fick tog mitt intresse för växter och odling fart.


Under årens gång har de olika trädgårds projekten avlöst varandra, vi har bl.a. en stor perennrabatt under ett av de gamla äppelträden, där äldre kulturväxter blandas med växter av mer moderna slag. En köksträdgård med drivbänkar och växthus är ett av de nyare projekten. Där odlar vi tomater, chili, paprika, potatis, kål m.m. Vi har ett uppstammat päronträd och diverse bärbuskar och kryddor.


Projektet vi håller på med i år är att anlägga en äng i trädgården med prästkragar, aklejor och andra ängsväxter i anslutning till de gamla äppelträden.


Du kan ta dig hit med pendeltåg eller buss, ca 10 minuters promenad från Rotebro station. Det går även fint att ta bilen och ställa sig på gatan utanför huset.


Eftersom vi bara kan ta emot högst 20 besökare i år behövs det föranmälan.


Du anmäler dig via SMS 070 570 92 74. Det blir ingen kaffeservering

Varmt välkomna önskar Åsa och Johan