Välkommen hem till vår trädgård på Myrvägen 3 i Sollentuna

Tisdag den 18 augusti kl 19


Här har vi bott och odlat sedan 2007 men huset är ursprungligen från 1937 och är en av stamfastigheterna i området. Stor ombyggnation av hus och trädgård genomfördes 1969-70 och vi har behållit den grundstruktur med olika trädgårdsrum som då utformades men har sakta utvecklat dem vidare. Tomtens storlek är ca 1900 m2 och vi ”intar” del efter del.


Idag har vi en del rabattplanteringar, ett orangeri, en ängsslänt, skogsbacken, köksträdgård och en  liten damm. Intresset har gått via perenner, sticklingsförökning av rosor och andra buskar mm tills idag då jag helst lägger min tid på köksträdgården och att odla grönsaker.


Trädgården är min glädje och det ställe där jag kopplar av och hämtar energi. Jag är mer road av processen att ”trädgårdera” än att skapa en utställningsträdgård som är prydlig och anslående. Jag brukar beskriva den som en rufsigt charmig trädgård som ger mig möjlighet att experimentera och lära mig nya saker. Just nu utforskar jag hur man kan anlägga nya grönsaksbäddar, täckodling, bokashikompostering, vintersådd och serieodling.


Man får parkera längs Myrvägen, men stå gärna alla på samma sida (den med ojämna nummer) så blir det lättare att ta sig fram för de boende.


Föranmälan

I år behövs det föranmälan och det är begränsat hur många som kan deltaga. Anmäl dig därför genom sms till 073 668 5979.


Det kommer inte finns någon kaffeservering så ta med en kaffekorg. Det finns gott om avskilda sittplatser.