Agnes Zetterquist

Agnes Zetterquist– trädgårdsmästaren som brinner för hållbarhet och naturvård

 

Så här berättar Agnes om sig, sitt trädgårdsintresse och det hon kan bidra med i styrelsen.

 

”Som nyutbildad trädgårdsmästare så tror jag att jag kommer att kunna bidra med lite branschtänk. Jag är även väldigt intresserad av hållbarhet, naturvård och har nyligen fått upp ögonen för dom fantastiska små solitärbina. 

Jag är med i styrelsen för att jag dels hoppas att få ta del av allas kunskaper och tankar kring ämnet trädgård, och jag hoppas självklart att även min kunskap kan vara med och bidra! 

 

Balkongodlare

Jag bor i en lägenhet i Sollentuna med balkong så någon prunkande trädgård har jag tyvärr inte. Men i mitt jobb som trädgårdsmästare så får jag spendera varje dag med växter så jag får ändå min beskärda del. Det som jag kan sakna är att få skapa helt fritt och sen få njuta av växtligheten men jag får nöja mig med att mina kunder får njuta av sina trädgårdar istället. 

 

Skadedjur och andra insekter

Det här kan komma att låta helt tokigt men jag tycker att det är väldigt intressant med det vi i branschen kallar skadedjur. När vi på trädgårdsmästarutbildningen skulle identifiera skadedjuren och komma fram till åtgärder så var jag i mitt esse. Men även andra insekter ligger mig varmt om hjärtat. Bin, nyckelpigor och humlor har jag spenderat många timmar med att identifiera. Jag har även lärt mig att använda lie och lärt mig mycket om slåtter och hur man sköter om ängar och det tycker jag också är väldigt roligt! 

 

Fritid i naturen

Mina fritidsintressen är att vara ute i naturen. Jag spenderar gärna en natt i ett naturreservat eller är ute i mina föräldrars skog med motorsågen och fäller träd.”