Grunden till en klimatsmart trädgård–med Nina Thelberg Eklund

 

Tisdag 15 oktober, kl 18.30,Turebergshuset Sollentunasalen, Turebergs torg 1

 

Med framtidens klimatförändringar kommer vi med stor sannolikhet att kunna räkna med ett allt extremare klimat, med snabba kast mellan hetta, torka och kraftiga skyfall. Det kommer att ställa allt högre krav på hur vi framåt bygger och designar våra trädgårdar och hur och vad vi som trädgårdsägare kan och behöver tänka på redan nu.

Vi människor påverkar jorden med vårt sätt att leva och allas trädgårdar ÄR viktiga resurser för att hantera klimatförändringarna framöver. Tyvärr finns inget facit idag och vi är i en period där vi alla behöver aktivt ta reda på mer och ställa de obekväma frågorna till aktörer på marknaden. För det handlar inte bara om att välja naturliga material utan även att hålla koll på hela kedjan.

Nina Thelberg Eklund jobbar som trädgårdsarkitekt och arbetar främst med privatpersoner i det egna företaget Älska Trädgård på Ingarö i södra Stockholm. Hon har alltid haft ett brinnande intresse för just miljöfrågor oc här en aktiv styrelsemedlem i föreningen Hållbara trädgårdsföretag. Hon är certifierad inom hållbar trädgårdsdesign via London College of Garden Design.2023 vann hon Trädgårdakademins Hållbarhetspriset i tävlingen "Årets trädgårdsarkitekt 2023".

Hennes motto är: Är det någonstans man kan förändra världen till det bättre, så är det just i trädgården. En trädgård är inte stor, men många trädgårdar tillsammans blir en helgrön värld. Med lite eftertanke och kunskap kan trädgården vara vägen till något bättre.

Kaffepaus. Entré 120 kr för icke medlemmar.