Trädgårdsvandringar2021Vecka 22Vecka 23

Onsdag 9 juni kl. 19.00  

Hej och varmt välkomna till Märtha Isberg på Tröskvägen 117 Viksjö i Järfälla
Jag bor i ett radhus, som var nybyggt när vi flyttade hit 1973.
Tomten är knappt 400 kvm inklusive en svårskött slänt och jag kan odla på tre sidor av huset.
Från början ville vi ha det lättskött och barrväxter var populärt på 70-talet. Dessa är sedan flera år borta.
Mitt trädgårdsintresse började ta fart när jag gick i pension och tid finns.
Eftersom mitt habegär efter alla vackra växter är stort så får gräsmattan ge vika för nya rabatter. Tomten omgärdas av en rosenhäck, syrener, ölandstok och berberis.
I ett äppelträd som inte mår så bra växer en honungsros.
Det finns klematis, rosor, diverse perenner m.m..
För ett år sedan satte jag ett litet silverpäron med en blomrabatt under som jag funderar på att utöka. Har ett lager med stenar som kanske kan bli något av, kanske tillsammans med prydnadsgräs.
Odlar också i pallkragar framför allt tomater som jag varje höst tänker att jag ska ha mindre av, men de är ju så goda.
Om man kommer med bil så finns det parkeringsplatser i området. Annars är det Pendeltåg till Jakobsberg och sedan buss.
Eftersom jag bara kan ta emot högst 20 besökare i år så behövs det föranmälan. Du anmäler dig via SMS 070 376 54 70. Det blir ingen kaffeservering.
Varmt välkomna önskar Märtha 


Vecka 24

15 juni kl 18-20

Välkomna till familjen Gallagher, Solbackavägen 26b i Sollentuna

 

Vi bor i en villa som ursprungligen är byggd på 1930-talet men som av förra ägaren både har byggts ut och byggts på en våning. Trädgården är ca 780 kvm. Vi flyttade in våren 2020 och förra säsongen odlade vi en hel del, men var samtidigt lite avvaktande för att se vad som skulle dyka upp i vår trädgård. Jag bad tidigare ägare om en genomgång av trädgården men fick inte så mycket mer information än att, ”det är ett äppleträd och det är päron”, jag som gärna ville veta vilka sorter det var. Så ni får gärna hjälpa mig att namnge det som växer i min trädgård när ni är här. 

I år blir första året då jag får chansen att forma trädgården som jag vill. 

Vi har ett tiotal olika rosor i trädgården. Lavendel, prästkragar, gullvivor och vitsippor. Päron, äpple, plommon, körsbär och persikoträd. Det växer vindruvor, jordgubbar, smultron, rabarber, krusbär, björnbär och hallon. Jag ska precis plantera blåbär och mer krusbär och smultron. Förra året hade vi turen att lyckas odla flera olika sorters tomater och potatis och vi hoppas på samma lycka detta år. Jag har flera odlingsytor där jag planerar varva sommarblommor med ätbart såsom sallat, morot, melon, rödbetor, sockerärtor, majs. 

På gården finns även ett lusthus, gästhus, flera förråd, kaninhus, trädkoja och lekplats. Barnen i familjen är 4, 7 och 10 år så mina odlingar samsas med deras lekyta. 

 

Vi finns ca 200 meter från Häggviks station, på Klasrosidan. På gården finns plats för ca 4 bilar men enklast är att parkera vid Häggviks station. Det går också bra att ta pendeltåget till Häggvik och promenera ca 5 min.

 

Föranmälan: Vi kan ta emot max 20 personer så föranmälan sker till ulrika.gallagher@gmail.com, ange gärna trädgårdsvisning Solbacka som ämne. Ulrikas mobil: 0734481363  

 

Fika för 20 kr kommer att finnas. Jag och barnen tar gärna emot utmaningen att tillgodose allergier om du föranmäler dessa. 

 

Välkomna!


Vecka 25Vecka 26 

Torsdagen 1 juli kl 19.00

Välkomna på trädgårdsvandring hos Heike Bengtsson, Rekrytvägen 9, Sollentuna,  

 

Min trädgård är först och främst ett andningsrum själen. En plats där man kan koppla bort tankar och hämta ny energi. Därför ser jag ogräsrensning som ett slags terapi.

Vi bor nära skogen vilket har sina utmaningar med objudna gourmetgäster som älskar det ena och det andra.

När vi flyttade hit för ca. 20 år sedan fanns det en trevlig trädgård. Den har vi kompletterat med en rosenbåge och ett växthus, klätterhortensia, clematis, rosor och några andra fleråriga växter. Här finns det äppelträd, päronträd, körsbärsträd, pilträd, syren, schersmin, paradisbuske, ölandstok, rododendron, rosenhagtorn. Framför huset har vi ett stenparti med olika stenpartiväxter. Vid uppfarten finns det ett stort valnötsträd som gästas av duvor som vill bygga sitt bo där. Min trädgård är inte den perfekta trädgården och den kommer inte att bli det. Jag tycker dock det är kul att testa något nytt varje år. Jag skulle kanske behöva göra om vissa platser och tar gärna emot tips.

Ni är hjärtligt välkomna att ”bara vara” 😊  

Kaffe

Jag kommer att bjuda på kaffe och kaka för 20kr.


Föranmälan

Anmäl dig genom att skicka ett sms till 073-595 10 47. Begränsad antal är ca. 20 personer.

 


Vecka 27Vecka 28Vecka 29

Onsdag 21 juli kl 19

Välkommen till vår radhusträdgård, Liljevägen 74, Upplands Väsby

Vår trädgård är ca 300 kvm. Inte så stor, men fylld till bredden av rabatter med olika perenner, rosor och några träd. Den är i ständig förändring. Sedan vi visade vår trädgård sist (för 3 år sedan) har vi byggt en vattentrappa med en liten damm, planterat ett silverpäronträd, tagit bort en grusyta och där skapat tre nya rabatter, tagit bort vårt körsbärsträd (som tyvärr fick någon sjukdom) och ersatt det med en trollhassel. Det bästa vi gjort är att bygga ett blomsterrum/orangeri. Där har vi övervintrat pelargoner och medelhavsväxter och under våren har alla frösådder fått husera där.

Här trivs vi och mår bra i vårt paradis.

Det finns fika att köpa för den som vill. Parkering finns vid Breddenskolan och i backen på Liljevägen. Buss 533, 534 från Upplands Väsby station eller 533 från Rotebro station. Vi kan ta emot max 14 personer så föranmäl till Monica med sms 0706636988

Välkomna önskar Anders och Monica Sten


Vecka 30Vecka 31Vecka 32Vecka 33Vecka 34Frågor om föreningen: info@sollentunatradgard.se         

Anmäl din e-post: epost@sollentunatradgard.se 

Frågor om hemsidan webb@sollentunatradgard.se