Ann Wallén – ny i styrelsen

”Jag har nästan ett maniskt intresse för ugglor”

Så säger Ann Wallén – ny styrelseledamot. Vad hon menar med det får du veta längre fram. 


Ann blir föreningens nya kassör - en uppgift hon är väl förtrogen med efter att ha skött ekonomin i makens företag under många år. Hon har en bakgrund som lärare och skolledare och hoppas att hennes erfarenheter ska komma till nyttavid ett eventuellt samarbete med biblioteket.


Ann kom med i föreningen för närmare 10 år sedan i samband med 15-årsjubileet. För det var först då hon började intressera sig för trädgård.


- Jag är egentligen en hästmänniska. Jag hade visserligen en stor trädgård men jag gjorde ingenting under alla år. Vi hade gungställning till barnen – det var allt, berättar Ann.


Ann bor i Helenelund på en stor tomt om ca 1700 kvm. Men intresset för trädgård växte och tillsammans med sin syster byggde hon upp en köksträdgård i sin trädgård för 6-7 år sedan.


- Jag ska bli självförsörjande på grönsaker, betonar Ann. Jag odlar tomater, potatis, grönkål, jordärtskocka och mycket annat.


Och de grödor hon odlar räcker länge – hon hade egna tomater in i januari och skördade den sista grönkålen i december och jordärtskockor finns kvar i jorden. Sedan starten har det blivit ytterligare några pallkragar i köksträdgården och i år har hon ett nytt litet växthus vid entrén.


- Jag har nog minst tio olika sorters tomater. Och jag har börjat frösådderna inomhus. I år har jag också provat med vintersådd av perenner, berättar Ann.

Och hur var det nu med ugglorna? Somliga har trädgårdstomtar i sin trädgård – Ann har ugglor.


- Jag har faktiskt nästan ett lite maniskt intresse för ugglor, säger Ann med ett skratt. Det började med att en trädfällare frågade om jag vill ha något av trädstubben. Det vara då jag valde att ha en uggla.


Och på den vägen är det. Här finns ytterligare en stubbuggla, någon betonguggla, ugglor på blompinnar, prydnadsugglor osv. Hela trädgården är full av ugglor berättar Ann.