Elisabet Bernhardtz


Jag har varit med i Sollentuna trädgårdsgille i många år och njutit av alla trevliga program som styrelserna har ordnat för oss medlemmar. Nu hoppas jag att jag som ersättare i styrelsen ska kunna bidra på olika sätt och återgälda allt jag fått under åren.

 

På Borevägen i Edsviken odlar min man och jag vår trädgård på drygt 1300 kvm sedan 2001. Vi har mycket perenner, blommande buskar och träd, men också många sommarblommor i olika krukor. Vi älskar japanska lönnar och under åren har det blivit allt fler i olika storlekar och färger.

 

Vi har försökt skapa rum och har många sittgrupper med både gamla och nya trädgårdsmöbler. Vi komposterar så mycket vi kan men köper ändå massor av jord varje år.

 

Vi har haft glädjen att flera gånger ha trädgårdsvandringar hos oss och vi har vid 3 tillfällen deltagit i Tusen trädgårdar. Det är väldigt roligt att få ta emot trädgårdsintresserade i sin trädgård.

 

Min mamma var väldigt trädgårdsintresserad och odlade blommor i två trädgårdar, men när jag växte upp tyckte jag bara att trädgårdar var arbete och en massa måsten. Att själv vilja skapa en trädgård kom långt senare.

Elisabet Bernhardtz