Jill Åkerblom

Min uppgift i styrelsen är att stå för kommunikation med medlemmarna och externt, E-post  och att hantera vårt medlemsregister.


Jag blev invald i styrelsen 2019 som reserv men har varit medlem i många år och läst tidningen Hemträdgården sedan 2011 utan att gå på Gillets föredrag. När jag var på ett introduktionsmöte 2016 fick jag i uppdrag att dra i gång en köksträdgårds-grupp eftersom jag då var speciellt intresserad av grönsaksodling. Gruppen heter Ärtorna och lever fortfarande men vi intresserar oss också numera för blommor.


Jag blev intresserad av grönsaksodling de somrar jag tillbringade vid havet i Hälsingland och byggde upp en trädgård med en massa buskar och grönsaksland.

Mina odlingar inskränker sig numera till min lilla tomt i Upplands Väsby. Jag odlar på friland, i pallkragar och krukor. Det blir bär, frukt och grönsaker, mest tomater, och olika gröna blad och en hel del blommor. Jag försöker göra min egen jord till odlingarna med kallkompost, varmkompost och bokashikompost.


Utom trädgård är jag intresserad av konst, skönlitteratur och hundträning. Innan jag blev pensionär var jag IT-konsult i många år.

Jill Åkerblom