Linda Brovall


Det började med en tomatplanta...

 

Jag har varit medlem i Gillet sedan 2020. Eftersom jag går på föreläsningar, aktiviteter och känner en otrolig glädje av att få ingå i en gemenskap fylld av likasinnade så hoppas jag att jag med mitt engagemang i styrelsen har möjlighet att påverka föreningens framtid. Jag hoppas vi kan fortsätta sprida odlarglädje, inspirera, hitta spännande aktiviteter och trädgårdsvisningar samt sammanföra människor i en ”grön” gemenskap.

 

Jag har alltid gillat körsbärstomater och för några år sedan fick jag en manshög körsbärstomatplanta av en vän som hade alldeles för många och den gav många goda tomater under hela resten av säsongen. Så året därpå odlade jag ett gäng egna tomatplantor från frö och året efter blev de ännu fler. Ja, det var nog så det började även om jag alltid uppskattat vackra blommor och utomhusmiljöer.

 

Vi har en platt villaträdgård med lerjord nära Sollentuna C där jag odlar dahlior till beskådning, gurkor till barnen, bladgrönt till min bättre hälft och tomater till mig. Sen finns det ett gäng rosor, lavendel, prydnadspäron, buxbom och lite mer ätbart: äppelträd, körsbärsträd, vindruvor, rabarber, fläder och några bärsorter. Allt omringat av en alldeles för hög avenbokshäck.

Linda Brovall